
Ο Στίβεν Ντρινγκ και ο Ρίτσαρντ Μπάλαρντ είναι δύο επιχειρηματίες/γεωργοί που αλλάζουν όσα ξέραμε για τα θερμοκήπια (και το πώς καλλιεργούνται τα φυτά γενικότερα).
Μαζί, οι δύο συνεργάτες πήραν την ιδέα του συμβατικού θερμοκηπίου και της έδωσαν εντελώς νέα κατεύθυνση. Αντί για ένα μεγάλο γυάλινο κτίριο που επιτρέπει να περνά το φως του ήλιου, ο Στίβεν και ο Ρίτσαρντ κινήθηκαν προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Μετέφεραν τις μεθόδους καλλιέργειάς τους κάτω από το έδαφος.
Δίπλα στο σταθμό του μετρό Clapham North στο Λονδίνο, υπήρχε ένα άδειο τούνελ.
Τώρα πια δεν είναι και τόσο άδειο. Δύο επιχειρηματίες αποφάσισαν να κάνουν κάτι μοναδικό στο χώρο αυτό.

Το μετέτρεψαν σε έναν υπόγειο κήπο, που ονόμασαν “Zero Carbon Food”.

Απαιτεί λιγότερη ενέργεια από ένα τυπικο θερμοκήπιο (και πολύ λιγότερο ήλιο).

Όχι μόνο αυτό, αλλά και όλα τα βότανα που καλλιεργούν δεν έχουν φυτοφάρμακα.

Με τη βοήθεια καμπάνιας στο Ίντερνετ συγκέντρωσαν τη χρηματοδότηση για να κάνουν τον υπόγειο κήπο τους στην πόλη πραγματικότητα.

Τα βότανά τους είναι πολύ υγιεινά λόγω του τρόπου που καλλιεργούνται, αλλά θα κάνουν και το Λονδίνο πιο “υγιεινό”.

Η γεωργία ευθύνεται για το ένα τρίτο της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, η “Zero Carbon Food” λοιπόν προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό αυτό με τις μοναδικές υπόγειες εγκαταστάσεις της.

“Πιστεύουμε ότι μια οικονομία με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα είναι πιο καθαρή, ήσυχη, ασφαλής και ενεργειακά συνεπής” -Zero Carbon Food

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου